За сравнение избирателната активност към 11 часа беше 12,3%. През 2019

...
За сравнение избирателната активност към 11 часа беше 12,3%. През 2019
Коментари Харесай

Избирателната активност леко се покачва, към 16 часа е 34,16%

За съпоставяне изборната интензивност към 11 часа беше 12,3%. През 2019 година изборната интензивност към 12.30 ч. в страната бе 18, 26 на 100. 

" Вече стана известно, че в няколко общини, в част от кочаните с бюлетините, се появяват такива без номерация. Става въпрос за Кюстендил, Дупница, Радомир и Перник. Дали сме оказания на Общинските изборни комисии. Секционните изборни комисии ще сформират протоколи при съществуването на такива бюлетини. Те обаче са бюлетини като останалите. Гласът на гласоподавателите, дали своят вот с тях, ще бъде регистриран като автентичен ", изясни представителят на Комисията Росица Матева.

От ЦИК оповестиха за сериозен проблем с дефицита на бюлетини в няколко общини.

" В няколко кметства свършиха бюлетините. В Мездра, на първо време в кметство Върбешница , дали сме инструкции там да се ксерокопират бюлетините и да бъдат формирани протоколи от членове на ОИК и СИК, като бюлетините бъдат номерирани с следваща номерация след кочаните. По същия метод в Първомай , в кметство Поройна , в община Лом в Долна Бешовица и в Шумен - в кметство Лозево.

Пристигна информация от ОИК-Мездра и от кметство Оселна и Учиндол . Но там към момента има бюлетини, те предизвестяват, че са на привършване. Обстоятелството е, че е деклариран по-малък брой за печатане и откакто са подадени заявки от гласоподаватели, които имат право да гласоподават по сегашен адрес не е поправена поръчката за отпечатания тираж на бюлетините ", сподели Матева. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР